Websmurfar

(tillbaka till startsidan)

Henrik Ahlén

Serientreprenör, Grundare av Internet Video Advisory Group http://ivag.se. Gammal i gården, startade redan på 80-talet Multimedia AB. Bloggar på http://alfabravo.com/ .

Akademiskt: Drop-out Chalmers Elektro, sedan LHS (Livets Hårda Skola)
Karriär: Bakgrund som producent/fotograf/utbildare inom film/TV. Blev en pionjär inom interaktiva medier 1988 när jag startade Ahead MultiMedia AB, som växte till 45 personer. Producerade många internationellt prisbelönta presentationer och utbildningsprogram som användes över hela världen av kunder som Apoteksbolaget, Ericsson, Pharmacia, SAAB m fl. 1999-200 byggde jag elearningportal i Los Angeles, 2000-2001 chef för Interactive Institute forskningsstudio inom datorstött lärande.

Expert-generalist, projektdrivare och affärsutvecklare med bas inom interaktiva medier. Min specialitet är att vara en drivande katalysator för utvecklingsprojekt och skapa nya affärsmöjligheter, gärna med bootstrapping-tänk.

Aktiv inom Founders Alliance
Driver Internet Video Advisory Group
Bloggar på mitt konsultbolag Alfa Bravo

Privat: Bor på Gärdet + fritidshus på Ornö.
Gillar:
Bildade, ödmjuka människor med öppna sinnen som brinner för något
Affärsmöjligheterna med video på internet
Natthimlen i skärgården, året runt
Hugga ved
Endorfinruschen efter löpning + bastu
Köra nercabbat i sommarnatten
Whisky & god choklad, varm brasa och dito hustru
Massive Attack

Mitt personliga motto har jag lånat från Gandhi:
”Live as if you were to die tomorrow;
Learn as if you were to live forever.”

Linkedin profil


Jonas Bergenudd

En av grundarna till Framfab. Jobbar numera med Arkitektur

Arkitekt som är inne på min andra karriär. I den första hoppade jag av datateknik på LTH efter 2 år och startade framfab tillsammans med fyra andra. 2001 började jag läsa igen på LTH, denna gången på arkitektlinjen.

bloggar mkt sporadiskt på http://www.bergenudd.net/webblogg/ men skall starta snart igentm
Skall även flytta över arkitektur/stadsbyggnad/nätverkssamhället innehållet till http://urbanism.se/


Jonas Forsman

Serientreprenör


Anders Fredriksson

Internetentreprenör och grundare av Tablefinder. Seedcampmentor.


Patrik Gullstrand

Linuxsmurf som driver konsultbolaget Örestad Linux AB

Akademiskt: Har deltagit på Programvaruteknik i Ronneby och Magister i Entreprenörskaps programmet i Malmö och diverse andra kurser på Malmö Högskola. Har tagit de poängen som krävs för att komma vidare inte mer.

Karriär Har haft fast jobb i 8 månader 1998. Kört linuxkonsultföretag sen 1999.

Övrigt Bosatt i Kävlinge utanför Lund med fru, dotter och en stor grill. F.d. Jolt Cola-importör.//


Per Gustafsson

PPC guru. Bloggar på http://webmoney.se .


Stefan Helgesson

Konverteringsguru på WGP.


Jonas Hombert

Listans yngste medlem. VD och grundare av JayCut.

Akademiskt: Hann med två år på KTH Industriell Ekonomi innan jag insåg hur dumt det var att låta skolan stå i vägen för min utbildning. Vart då studieuppehåll efter att ha drivit JayCut vid sidan om i ca. ett år.

Karriär: Efter att ha drivit KTHs entreprenöriella förening Excitera ett tag smakade jag den förbjudna frukten 2006 med JayCut, videoredigering online. Då 20 år, jobbade med affärsutveckling och pluggade parallellt i ett år för att ta över VD-rollen och hoppa av helt 2008. Tycker det e otroligt kul att bygga bolag och ser ingen anledning att sluta med det på längre tid än mina föräldrar vill :)

Privat: Photoshop-junkie, sysslat med digital konst och fotomanipulation sen jag var 15. Vissa publika resultat av det finnes här. Annars en hel del matlagning, resor, fester och annat otyg man kan ha för sig i barnsliga år.

Är generellt ganska flyktbenägen från vårt blågula land och lyssnar gärna till erfarenheter om allt från spännande städer till hur man sätter upp en bolagsstruktur som optimerar ens rörlighet.

Nås för ofta på jonas[at]jaycut.com


Alex Jonsson

Dr i mediateknik. Spelar i Mazeoftime. En av grundarna bakom MobileSorcery.

( wikisida, profil )


Jonas Lejon

Även kallad Internetlejonet. Bygger tjänster på löpande, nu senast Bloggy.se som tagit begreppet microblogging till de svenska stugorna.

Är 26 år ung och född i Luleå där jag jobbade på en internetleverantör till och från under 90-talet under studier. Sedan bar det av till Stockholm för jobb på Cygate där jag jobbade mestadels som konsult inom IT-säkerhet. Blev rätt trist och jag saknade utmaningar så sökte till en myndighet och fick jobb där och träffade sedan en dam som ville flytta till Västerås så flyttade hit och började att jobba åt en annan myndighet och har nu jobbat där sedan 2 år.

På senare tid så har jag börjat intressera mig för webben och dess möjligheter och eftersom jag har en del kunskap inom området och gillar att spruta idéer så avser jag att bygga en webbtjänst i månaden och de tjänster jag byggt hitintills är följande:

Bloggz.se - Svensk bloggsökmotor med ett bloggindex som är större än Twingly:s
Bloggoat.com - Sökmotor för internationella bloggar. Ligger på is för tillfället då den tar för mycket kapacitet.
Blogbackupr.com / Bloggbackup.se - Tämligen självförklarande
DomainTool.se - Information om svenska internetdomäner, beta lanserades för några månader sedan. Får en hel del besök pga att folk Googlar på sidor de ska till istället för att skriva in dem i webbläsaren
Download11.com - Första sajten jag byggde, inte speciellt snygg eller så men genererar några kronor

Bloggping.com - Används av ca 700 svenska bloggare dagligen för att berätta att de uppdaterat sin blogg

Och en bunt till mindre sajter såsom jaiklinks.com, mikroblogg.se, kryptera.se osv. Är även en domänjunkie


Erik Malm

Affärsutvecklare Telenor men är entreprenör innerst inne. Bygger tillsammans med några vänner http://mypetbook.se .


Per Mosseby

Serientreprenör och numera moderat kommunalråd i Vaxholm. Bloggar på http://www.mosseby.com/ .


Mikael Palmstedt

istheshit-smurf som behärskar tshirtonomics (kan mer eller mindre allt som går att kunna om t-shirts) och affärsutveckling på Internet. Började efter heltidsstudierna jobba som konsult men jobbar nu mest med egna projekt. Bor i startupgettot i Berlin.

Blogg

Projekt
Bytelove AB aktiv
PeoplePath AB aktiv
Fat Statement AB passiv

Finns på nedan nätverk men är rätt passiv
XING
LinkedIn


Christian Rudolf

Internetentreprenör. Driver tjänsten Mjukvara.se. Bloggar tillsammans med Peter Sandberg på http://disruptive.nu .

( wikisida, presentation på disruptive.nu )
Startade websmurf tillsammans med Peter vid årskiftet 2007/2008. För tillfället försöker jag få igång mitt företag Mjukvara.se. Utbildad nationalekonom och läser fortfarade Affärsvärlden med en eller två veckors fördröjning. Nu är jag mer insnöad på sökmotorer, innehåll och sociala medier! Därav websmurf ;-)


Martin Sandberg

Var med i uppstartfasen av Kindo som sedan såldes till MyHeritage. Inte släkt med Peter och Mikael Sandberg. Har joinat Peter och John i Moyume. Bloggar på http://ms--online.blogspot.com/ .

Hann bli klar med min civilingenjörsutbildning på KTH (Informationsteknik), men inte riktigt Handelshögskolan (Marknadsföring) innan jag förra juni blev lockad över till London och släktträds-startupen Kindo. Jobbar delvis med svenska marknaden och försöker resten av tiden lära mig maximalt om sökmotorer och betald marknadsföring. Den genomgående tråden i mitt liv har varit spridd jakt på kunskap åt olika håll driven av nyfikenhet, entusiasm och renässansidéal. Undrar fortfarande om expert eller generalist är det bästa. Vill nog egentligen bli författare. Gillar kampsport, böcker om historia och ekonomi, samt hyllan continental meats i matbutiken. Har nyligen startat facebook-gruppen "Men whose girfriends work crazy hours". :) Försöker blogga här.


Mikael Sandberg

Entreprenör och pokerspelare. Byggde en gång i tiden Funplanet.se tillsammans med sin bror Peter Sandberg. Bygger just nu kursverksamheter på nätet varav den första är Wineskillz för blivande vinkännare.


Peter "Poppe" Sandberg

Internetentreprenör. Byggde en gång i tiden Funplanet.se tillsammans med sin bror Mikael Sandberg. Bygger just nu på bilddelningstjänsten Moyume. Bloggar tillsammans med Rudolf på http://disruptive.nu .

(presentation på disruptive.nu)


Erik Starck

Entreprenör och grundare av Glocalreach.com. Bloggar på http://blog.opportunitycloud.com/ .

( erikstarck.com )

Akademiskt: Magisterexamen i software engineering från BTH. Icke avslutad (en dag…) magisterexamen i entreprenörskap från MAH.

Karriär: startade första företaget 1998. Jobbat inom IT/telekom sedan dess åt företag som Netch, Aspiro, Ericsson, Sony Ericsson (3 år), Vioma, Speedy Tomato och Småländska Gjuteriföreningen (!) för att nämna några. Just nu fullt upp med nåbarhetshanteringstjänsten Reachcards.com.

Privat: bor i Sundbyberg med Åsa. Sommarstuga utanför Höör i Skåne. Försöker lära mig fotografering. Går sådär.

Bloggar på Opportunity Cloud, Reachcards företagsblogg och gruppbloggen Skiften.se samt ibland på Framtidstanken och Mobile Web Tablet.

Kontakta Erik


John Strömstedt

Utvecklare och programmerare. Bygger tillsamman med Peter tjänsten Moyume. Var en av de först anställda på Funplanet. Älskar att fotografera. Har en hel del sajter och projekt i ryggen varav http://www.gadgeeks.com/ och http://www.dejavurl.com/ är några.


Simon Sundén

SEO-guru. En av grundarna i internetmarknadsförings- och webbanalysbolaget Iconvert. Bloggar på http://www.joinsimon.se/ .


Carl-Johan Sveningsson

Chalmerist som emigrerat till Estland där han jobbar med egenutvecklade säkerhetslösningar.

( wikisida )

Hårdnackad teknisk generalist som stundtals åstadkommer stordåd, stundtals mest har storhetsvansinne. Arbetar och bor tillsammans med flickvännen i Tallinn i Estland sedan november 2006. Civilingenjör i datateknik från Chalmers med fokus på datakommunikation och datasäkerhet (med ett andra fokus på signalbehandling och bildanalys). Gillar sociala nätverk och web2.0-prylar, speciellt om det gjorts riktigt riktigt beroendeframkallande och användbart på samma gång.


Gustav von Sydow

Grundare av Burt ( http://www.byburt.com ), ett reklamteknik-bolag som under sin korta livstid lyckats klämma in sig på både Techrunch50 och Plugg - trots att jag är ganska övertygad om att ingen förutom våra kunder egentligen vet vad vi pysslar med.

Alldeles innan Burt blev ett allvarligt bolag med megalomanisk ambitionsnivå och en hård (men rättvis) styrelse frilansade jag med allt från teknisk due dilligence till att kläcka meningslösa, men ibland riktigt roliga, reklamidéer för Telia, Posten, SAS mfl. Jag tweetar mina tweets på http://twitter.com/vonsydow och bloggar (alldeles för sällan) på http://blog.gustavonsydow.com .


Bengt-Arne Vedin

Professor i innovationskunskap och innovationsteknik.


Nicolai Wadstrom

Serientreprenör. Grundare tillsammans med Erik Starck av Glocalreach.

Akademiskt: Drop-out.
Karriär: Serie-entreprenör inom Media, IT och Telekom sedan 1995. Startade företag inom Media (3D, compositing & special effects) 1996, datorspel kring 97, konsultbolag inom internet publiceringssystem 97. Har seda dess byggt mjukvaruföretag, spelföretag, och haft roller som VD, CTO, i styrelse i dessa bolag under årens lopp. Har även haft styrelse och advisory roller i lite andra bolag under de senaste åren.
Fokus idag är primärt att bygga nya bolag och just nu är GlocalReach Ltd (som jag startade tillsammans med Erik Starck här) det som upptar större delen av min tid. Full fokus på att bootstrapa nya idéer till företag och ta existerande till Silicon Valley via bootstrapLabs.

Privat: Nybilven småbarnspappa till Rebecka. Ny hemvist är San Francisco.

Bloggar på www.wadstrom.net, GlocalReach Ltd

Kontakta Mig här


Simon Winter

Dr i kognitionsforskning. Expert på användargränssnitt och interaktionsdesign.


Judith Wolst

Jobbrelaterat: Varit med och startat e-handelssajt (Sid and Sally) men jobbar numera med marknadsföring på större e-handelsföretag (Halens / Cellbes). Har jobbat i start-up-projekt samt som egenföretagare. Är bland annat medgrundare i bloggmode.se.

Akademiskt: Civilekonom, Lunds universitet

Blogg: http://www.judithwolst.se/

Brinner för: Idéer och kreativitet.

Micro-socialt: http://judith.bloggy.se, http://twitter.com/judithw.

Linked In: http://www.linkedin.com/in/judithwolst


Jesper Åström

PR-Guru numera på WGP. Bloggar på OnlinePR.

Akademiskt: Göteborgs universitet
Karriär: Linkedin profil

Bra på: Att först förstå för att sedan bli förstådd.

Bloggar på:
Online PR
Meadowmusic

Projekt på g:
studentkatalogen.se
keator.se
freefund.se - yes.. it will come true
… plus a few extras ;)

Anställd hos:
Hallvarsson & Halvarsson.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License