Carl-Johan Sveningsson
IMG_0690.JPG

(tillbaka till websmurfarna)

Projekt och idéer

Några av mina idéer var de som fick mig engagerad i websmurf, de finns beskrivna här.

  • Har jobbat med datasäkerhet, grid, signalbehandling, bildbehandling, bildanalys, datakompression, inbäddade system med mera
  • Imponerad av Fredrik Härén och hans Idea Book, har köpt flera exemplar och använder min egen flitigt
  • Har jobbat med timestamping och dataintegritet hos GuardTime
  • Jobbar med en lösning för att tillhandahålla säker, anonymiserad kommunikation och lagring för (högprofils) lekmän m.h.a standardverktyg som Tor, TrueCrypt etc.
  • Har en idé att på allvar tillhandahålla backup som fungerar för alla
  • Väntar nyfiket på att wikis och wikifarms blir mer allmängiltiga och det dyker upp en "wiki för allt och alla"
  • Väntar nyfiket på att virtualisering ska ta fart på riktigt och den egna datorn verkligen blir mest en terminal och att ens personliga miljö enbart definieras och lagras på nätet.
  • Har bestämt sig för att revolutionera konceptet "föreningslivet", med start i Förbundet Unga Forskare
  • Har en idé om att tillhandahålla översättningstjänster via callcenters och mobiltelefon
  • Gillar tutorials och hur folk kommunicerar lösningar till varandra

Presentation

On Mar 31, 2008, at 12:03 AM, Christian Rudolf wrote:
Carl Johan Sveningsson

Skall villigt erkänna att jag inte vet tillräckligt om CJ(jag tar mig friheten att förkorta). CJ skriver väldigt engagerade och insiktsfulla inlägg på vår Blogg, Disruptive. Jag blev kär i CJ ;-)

Johan jobbar med IT-utveckling i baltikum http://www.guardtime.com/
Johan är grym på Wikis. Du har egen men just nu verkar jag inte hitta länken!

Nu är vi smurfarna i presentationsträsket, vi kanske skall låta Johan wikifiera det åt oss ;-)

Här är min (Och Peters) om du inte redan läst den. Jag har uppdaterat den ganska mycket de senaste dagarna:http://disruptive.nu/about/

Hejsan alla!

Det stämmer, och här brukar det naturligt bli CJ eller C-J, Carl eller Johan känns jag inte vid. :-)

Min wiki ligger åtminstone tills vidare på den här adressen: http://rocksteady.zapto.org/twiki (min egen server som står i rummet bredvid)

Den är verkligen inte mycket för världen och ingen speciellt välstrukturerad wiki just nu, jag kan komma på mycket bättre exempel om vi pratar om intressanta wikis, t.ex. de här:

Just nu funderar jag på att flytta wikin till ett dreamhost-konto (de har förresten också en wiki!) men har inte fått tummen ur och brytt mig om att betala för seriös bandbredd och tillgänglighet än. Jag skulle gärna dela wiki med websmurf, fast det riktigt eleganta, att få wikin att smälta samman med vad annat content man har på sin site, det åstadkommer man nog bara om man har sin egen.

Annat om mig: Jag är civilingenjör i datateknik från Chalmers, flyttade till Estland och min flickvän (hör du det Rudolf!) i november 2006 och sedan dess har livet varit ett äventyr. :-) Jag var andre anställd på GuardTime när det startades upp, så jag har fått en allmänt hållen expert-roll där. Sedan behöver jag någonstans att kanalisera min dagliga inspiration, förhoppningsvis till att åstadkomma något vettigt.

Kul att vara med på websmurf, vi lär höras av!

Mvh:
CJ

Update April 2008: Sedan det ovanstående skrevs blev jag under visst rabalder och hurrarop uppsagd från GuardTime, så nu är jag på riktigt ingen löneslav längre. Det går dock ingen nöd på mig, jag har blivit ombedd att lägga åtminstone 1-2 månaders jobb på ett säkerhetsprojekt jag älskar och sen verkar de hugade arbetsgivarna redan hänga på min port så… den som lever får se!

Några andra platser där jag finns på nätet:


item
definition
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License